Essent: regioleverancier van stroom en gas

Het energiebedrijf Essent werd in 1999 opgericht en is ontstaan uit een fusie tussen de voormalige nutsbedrijven PNEM/MEGA en EDON. Essent is producent van elektriciteit en gas en zorgt voor de levering van energie in heel Nederland. De naam is ontwikkeld door Globrands, die ook achter Thalys, Senseo en DigiD zit.

Sinds de splitsing van de taken van energiebedrijven is het bedrijfsonderdeel dat verantwoordelijk was voor aanleg en onderhoud van het gas- en stroomnetwerk verder gegaan onder de naam Enexis. Als netbeheerder is Enexis inmiddels in handen van de overheid.

Nieuwe uitdagingen

Door de veranderingen in de energiemarkt en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie, komt Essent telkens voor nieuwe uitdagingen te staan. Essent heeft duidelijk missies en doelen: Essent wordt het best presterende energiebedrijf. Door goed te luisteren naar de klant, creatieve oplossingen te combineren met jarenlange ervaring en kennis en waar te maken wat ze beloven, wil Essent de ambities realiseren.

Duurzame energie

Bij Essent zit duurzame energie in het bloed. Essent was dan ook de eerste energieleverancier die duurzame energie op de markt bracht. Het grootste windmolenpark op Nederlandse bodem is van Essent en consumenten krijgen groene stroom die voor minstens 80% is opgewekt in Nederland.

Altijd goedkope energie

Wat betreft gas en stroom is Nederland altijd verdeeld geweest in regio’s. Veel mensen blijven dan ook energie afnemen bij de vertrouwde regioleverancier. Ze zijn huiverig voor de overstap naar een andere leverancier of denken dat ze vastzitten aan de regioleverancier. Niets is minder waar, iedereen kan overstappen. Daarom biedt UnitedConsumers Energie altijd korting op de leveringstarieven van uw regioleverancier. Zo bent u altijd goedkoper uit. Geen gedoe, wel de korting.

Direct online aanmelden

Overstappen naar goedkope energie

Wilt u ook goedkope energie? Maar vindt u het lastig om de overstap te maken? Geen zorgen. Wij regelen de overstap graag voor u. Voor de korting hoeft u namelijk niets te doen. Aanmelden is voldoende, wij regelen de rest.

Andere regioleveranciers

ENGIE
DELTA
Eneco
Nuon
E.On

> Alles over energie