Uw KPN factuur uitgelegd

Heeft u een KPN abonnement? Dan ontvangt u elke maand een factuur van KPN. Deze factuur vindt u in uw persoonlijke ‘Mijn KPN’ omgeving op www.kpn.nl. KPN stuurt u geen melding als er een nieuwe factuur voor u klaar staat. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en ontdek direct of u een nieuwe KPN factuur heeft ontvangen.

Goedkope abonnementen >>

Opbouw van uw KPN factuur

Uw KPN factuur bestaat uit meerdere pagina’s:

 • Pagina 1: Kostenoverzicht van uw KPN abonnement
 • Pagina 2: Specificatieoverzicht van de kosten

KPN factuur

 1. Abonnementskosten
  De bundels die u bij aanvang van het abonnement heeft gekozen, worden apart weergegeven onder de abonnementskosten. De bedragen die erbij staan zijn exclusief BTW en inclusief eventuele kortingen. De BTW wordt alleen verrekend over de totale kosten. De totale kosten vindt u bovenaan uw factuur.

  U betaalt de abonnementskosten over de kalendermaand waarin u uw KPN factuur heeft ontvangen. Ontvangt u de factuur in september, dan betaalt u de abonnementskosten van de maand september.
   
 2. Verbruikskosten
  Heeft u verbruikskosten, dan heeft u meer gebeld, meer sms-berichten verstuurd of meer MB’s verbruikt dan uw KPN bundel groot is. Of u bent in het buitenland geweest en u heeft daar van uw telefoon gebruik gemaakt. De verbruikskosten betaalt u altijd een maand later. Ontvangt u de factuur in september, dan betaalt u de verbruikskosten van de maand augustus.
   
 3. Eenmalige kosten
  Onder eenmalige kosten vallen eventuele aansluitkosten, kosten voor nummerbehoud en eenmalige terugbetalingen.
   
 4. Totaalbedrag
  Het totaalbedrag is het bedrag dat van uw rekening wordt afgeschreven. Onder dit bedrag ziet u de datum waarop het bedrag wordt afgeschreven. Alleen het totaalbedrag is inclusief BTW. De overige bedragen op de KPN factuur zijn exclusief BTW.

Specificatie van de kosten

De volgende pagina’s bevatten een specificatie van de kosten. U ziet wanneer, hoe lang en welke nummers u heeft gebeld, hoe vaak u sms-berichten heeft verzonden en/of hoeveel data voor mobiel internet u heeft verbruikt.

Eerste factuur KPN abonnement

De factuurperiode van KPN loopt van het begin tot het eind van de maand. Normaal betaalt u de abonnementskosten vooruit. Bij de eerste factuur wordt de periode voorafgaand aan de eerste factuur ook in rekening gebracht. Het bedrag op de eerste factuur die u van KPN ontvangt, wijkt daarom af van de volgende facturen die u krijgt.

Rekenvoorbeeld eerste factuur

Stel, uw KPN abonnement start op 25 augustus. Op uw eerste factuur vindt u de abonnementskosten voor de maand september. Daarnaast worden de kosten van 25 augustus tot 31 augustus in rekening gebracht.

Lees ook


Uitleg Hi factuur
Uitleg Ben factuur
Uitleg Tele2 factuur
Uitleg Telfort factuur
Uitleg Youfone factuur
Uitleg T-Mobile factuur
Uitleg Vodafone factuur
Sim only abonnement vergelijken
Tips en advies gsm abonnementen