Garantie en reparatie bij defect HTC toestel

Tijdens gebruik van uw HTC telefoon komt het voor dat er een defect aan het toestel ontstaat. In sommige gevallen kunt u dit defect zelf verhelpen. In dit artikel geven wij u tips en adviezen. Kunt u het defect niet zelf verhelpen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met het reparatiecentrum van Dynafix (tel. 034 – 846 28 18, maandag tot en met vrijdag, 10.00 - 16.00 uur).

Er zijn verschillende situaties waarin uw HTC product defect kan raken. We hebben voor u op een rijtje gezet wat u kunt doen bij:

Natuurlijk kunt u ook een nieuw toestel uitzoeken. Bij UnitedConsumers vindt u altijd de nieuwste modellen in combinatie met vele goedkope abonnementen.

Ik wil een nieuwe telefoon >>

Uw HTC toestel is reeds defect bij ontvangst

Wij doen er alles aan om u een goede kwaliteit te leveren. Toch is het mogelijk dat u in uitzonderlijke gevallen een defect HTC apparaat in uw pakket vindt. Dit vinden wij natuurlijk heel vervelend. Neem zo snel mogelijk, binnen zeven werkdagen na ontvangst, contact op met onze klantenservice. Wij staan voor u klaar en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een werkend toestel heeft.

E-mail:     gsm@unitedconsumers.com
Telefoon: 040 – 235 05 60 (optie 4 voor gsm)

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Voorwaarden retournering product

 • Uw HTC product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw HTC toestel bevat geen sporen van schade (krassen, breuken).
 • Uw HTC wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Na zeven werkdagen vervalt uw zichttermijn. Defecten kunnen na deze periode alleen door een gecertificeerd reparatiecentrum worden behandeld.

Voorwaarden DOA-procedure >>

Uw HTC toestel raakt defect binnen de garantieperiode

Bij de HTC producten heeft u recht op twee jaar fabrieksgarantie. Op de bijbehorende accessoires krijgt u twaalf maanden garantie. Heeft u problemen met uw HTC product, dan kunt u deze eerst zelf proberen op te lossen. Op de HTC website kunt u uw toestel selecteren en krijgt u specifieke informatie over hulp bij problemen met uw HTC toestel.

Is het probleem niet opgelost?

Heeft u het defect aan uw toestel niet met de online hulp van HTC kunnen oplossen, dan kunt u uw HTC product laten repareren. Houd er rekening mee dat val-, stoot- en waterschade niet onder de fabrieksgarantie van HTC valt. De reparatiekosten komen in dat geval voor uw eigen rekening.

UnitedConsumers werkt samen met de reparatieservice van Dynafix. Als u problemen met uw HTC toestel ervaart, kunt u telefonisch contact opnemen met Dynafix. De factuur van UnitedConsumers geldt als uw garantiebewijs.

Dynafix reparatiecentrum

Telefoon  034 – 846 28 18
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Kies optie 1: Nederlands. Er wordt u telefonisch medegedeeld dat de aanmelding ook online kan. Voor de aanmelding van uw HTC product is dit echter niet mogelijk.

 • Toets het IMEI-nummer in, gevolgd door een #. Er zijn drie manieren waarop u aan uw IMEI-nummer kunt komen:
 1. Voor HTC smartphones: toets de code *#06# in op uw telefoon.
 2. Op de verpakking van uw toestel.
 3. Op de factuur van UnitedConsumers.
 • U wordt doorverbonden met een medewerker die uw aanmelding voor reparatie telefonisch met u regelt.

Maak altijd een back up van de gegevens

Stuurt u uw HTC toestel op voor reparatie? Maak dan vooraf een back up van alle gegevens op uw HTC telefoon. Soms is het tijdens de reparatie nodig om uw telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Uw gegevens gaan dan verloren.

Reparatieduur

Na ontvangst van uw product wordt het binnen vijf tot tien werkdagen gerepareerd. Soms moeten onderdelen worden bijbesteld. Daardoor kan het voorkomen dat het langer duurt voor u uw toestel weer in huis heeft.

Vragen over de reparatie

Heeft u vragen over de reparatiestatus? Deze kunt u per e-mail stellen. Stuur uw e-mail, inclusief RMA nummer, naar serviceclub.nl@dynafix.com. Het RMA nummer krijgt u van Dynafix als u uw toestel aanmeldt voor reparatie.

Wel of geen garantie?

In het reparatiecentrum wordt bepaald of de schade aan uw HTC toestel onder de fabrieksgarantie valt. Is uw toestel defect geraakt door val-, stoot- of waterschade? Dan worden reparatiekosten helaas niet vergoed. U krijgt hier automatisch bericht van en u kunt drie dingen doen:

 • Uw HTC apparaat tegen de kostprijs laten repareren.
 • Uw HTC apparaat ongerepareerd terug laten sturen.
 • Uw HTC kosteloos laten vernietigen.

Houd er rekening mee dat de reparatiekosten hoog op kunnen lopen. U betaalt ook nog voor de onderzoeks- en verzendkosten, ook in het geval u uw telefoon niet wilt laten repareren. Deze bedragen ongeveer € 65,-.

Uw HTC product raakt defect buiten de garantieperiode

Na twee jaar is de garantieperiode voor uw HTC product afgelopen. Raakt uw toestel buiten deze termijn defect, dan kan het helaas niet meer kosteloos worden gerepareerd. Uiteraard staan we voor u klaar als u uw HTC apparaat toch wilt laten repareren.

Natuurlijk kunt u ook een nieuwe HTC telefoon met abonnement uitzoeken. Of wilt u liever een ander merk proberen? Wat dacht u van een iPhone, een telefoon van Samsung of Huawei? Bij UnitedConsumers vindt u de nieuwste modellen voor de beste prijs.

Ik wil een HTC telefoon >>

Ik wil een ander merk >>

 

U wilt uw HTC apparaat retourneren

Bij een online bestelling heeft u altijd recht op een wettelijke bedenktijd. Deze bedraagt zeven werkdagen. Kiest u ervoor om uw HTC toestel terug te sturen, laat dit dan binnen zeven werkdagen aan onze klantenservice weten.

Voorwaarden retournering product

 • Uw HTC product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw HTC toestel bevat geen sporen van schade (krassen, breuken).
 • Uw HTC wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

Lees ook

Garantie en reparatie LG
Garantie en reparatie Acer
Garantie en reparatie Sony
Garantie en reparatie Apple
Garantie en reparatie Nokia
Garantie en reparatie Sonim
Mobiele telefoons vergelijken
Garantie en reparatie Huawei
Garantie en reparatie Samsung
Garantie en reparatie Blackberry

Alles over garantie op mobiele telefoons