TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Garantie en reparatie bij KPN

Least u een telefoon bij KPN? KPN biedt momenteel geen leasecontracten meer aan. Heeft u nog een KPN lease contract lopen en raakt uw telefoon defect, dan kunt u altijd vertrouwen op de SmartCare Basis: binnen 24 uur heeft u een werkend toestel.

Uw toestel werkt niet meer

Veel problemen met uw mobiele telefoon kunt u zelf oplossen. Op de website van KPN krijgt u online hulp bij problemen met uw toestel. Vaak is een simpele update voldoende om uw toestel werkend te krijgen. Krijgt u het probleem niet opgelost, dan heeft u nog altijd recht op de SmartCare Basis.

SmartCare Basis: binnen 24 uur een werkend toestel

Least u een toestel bij KPN dan heeft u gratis SmartCare Basis. Bij problemen met uw telefoon neemt u contact op met de klantenservice van KPN. U dient uw verzoek voor reparatie in en verstuurt uw toestel naar het reparatiecentrum van KPN. Daar wordt uw telefoon, indien de schade binnen de garantie valt, gratis voor u gerepareerd. Binnen 24 uur heeft u een weer een werkend toestel of ontvangt u een leentoestel.

Toestel repareren bij KPN >>

Einde van uw leasecontract

Is uw leasecontract afgelopen, dan kunt u uw smartphone weer inleveren. Uw telefoon moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Slijtage door normaal gebruik is geen probleem.
  • Uw toestel moet nog aan en uit kunnen.
  • Uw toestel moet nog kunnen bellen.

Voldoet uw smartphone niet aan de voorwaarden van inleveren? Dan wordt er € 30,- aan schadevergoeding in rekening gebracht. Wilt u echter blijven genieten van uw telefoon, dan kunt u deze ook voor de dan geldende tweedehands prijs plus een bedrag van € 25,- overnemen. Deze bedragen worden in de laatste factuur van uw abonnement verrekend.

Lees ook

Tips en advies
Garantie en reparatie Hi
Smartphones vergelijken
Garantie en reparatie Telfort

Actuele GSM aanbiedingen

Toe aan een nieuw abonnement met of zonder nieuwe smartphone? Vergelijk de beste smartphones en duizenden abonnementen.