Garantie en reparatie bij KPN

Least u een telefoon bij KPN? KPN biedt momenteel geen leasecontracten meer aan. Heeft u nog een KPN lease contract lopen en raakt uw telefoon defect, dan kunt u altijd vertrouwen op de SmartCare Basis: binnen 24 uur heeft u een werkend toestel.

Uw toestel werkt niet meer

Veel problemen met uw mobiele telefoon kunt u zelf oplossen. Op de website van KPN krijgt u online hulp bij problemen met uw toestel. Vaak is een simpele update voldoende om uw toestel werkend te krijgen. Krijgt u het probleem niet opgelost, dan heeft u nog altijd recht op de SmartCare Basis.

SmartCare Basis: binnen 24 uur een werkend toestel

Least u een toestel bij KPN dan heeft u gratis SmartCare Basis. Bij problemen met uw telefoon neemt u contact op met de klantenservice van KPN. U dient uw verzoek voor reparatie in en verstuurt uw toestel naar het reparatiecentrum van KPN. Daar wordt uw telefoon, indien de schade binnen de garantie valt, gratis voor u gerepareerd. Binnen 24 uur heeft u een weer een werkend toestel of ontvangt u een leentoestel.

Toestel repareren bij KPN >>

Einde van uw leasecontract

Is uw leasecontract afgelopen, dan kunt u uw smartphone weer inleveren. Uw telefoon moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Slijtage door normaal gebruik is geen probleem.
  • Uw toestel moet nog aan en uit kunnen.
  • Uw toestel moet nog kunnen bellen.

Voldoet uw smartphone niet aan de voorwaarden van inleveren? Dan wordt er € 30,- aan schadevergoeding in rekening gebracht. Wilt u echter blijven genieten van uw telefoon, dan kunt u deze ook voor de dan geldende tweedehands prijs plus een bedrag van € 25,- overnemen. Deze bedragen worden in de laatste factuur van uw abonnement verrekend.

Lees ook

Tips en advies
Garantie en reparatie Hi
Smartphones vergelijken
Garantie en reparatie Telfort