Sony: smartphones uit Japan

Sony maakt niet alleen fotocamera’s. Met haar kennis van de digitale markt heeft ze haar producten onder andere uitgebreid met smartphones. Voorheen werden haar smartphones onder de naam Sony Ericsson uitgebracht. Tegenwoordig vinden we ze terug onder de eigen naam: Sony.

Van rijstkoker tot film- en muziekindustrie

Tokyo Tsushin Kogyo, zoals Sony vanaf de start heette, werd in 1946 in Tokyo, Japan, opgericht. Het eerste product dat dit bedrijf ontwikkelde was een rijstkoker. Omdat de organisatie zichzelf beter in de internationale markt wilde plaatsen, werd besloten de naam te veranderen in de Romaans klinkende naam Sony.

Deze naam werd niet zomaar even bedacht. Sony heeft wel degelijk iets te betekenen. Het is een samentrekking van het Latijnse woord ‘Sonus’ en de Engelse uitdrukking ‘Sonny Boy’. Sonus betekent de oorsprong van geluid en Sonny Boy was destijds een populaire uitdrukking in Japan voor een adolescent met een vrije geest.

Sony begon als elektronicafabrikant, maar ontwikkelde zich al snel tot een grote speler in de muziek-, televisie- en filmindustrie. Noem een apparaat en Sony maakt het. Noem een film en Sony is erbij betrokken. De visie? ‘To be preferred’. Door consumenten te helpen zich te onderscheiden en hen daarmee het succes te bieden tracht Sony een voorkeursmerk te worden voor velen. En dat lijkt aardig te lukken.

De smartphones van Sony

De eerste smartphones van Sony ontstonden vanuit een samenwerking met Ericsson en werden uitgebracht onder de naam Sony Ericsson. Sinds 2012 produceert Sony haar smartphones volledig onder haar eigen naam. De eerste smartphone die volledig onder naam van Sony werd ontwikkeld was de Xperia S en inmiddels rollen de tablets ook van de band. Zo wordt dit merk een steeds grotere concurrent voor merken als Apple, Samsung, HTC, LG, Acer en Huawei.

Sony telefoon met abonnement >>