Dual-sim

Met een dual-sim telefoon kunt u twee simkaarten gebruiken in één telefoon. Er zijn drie verschillende dual-sims:

  • Active dual-sim
  • Standby dual-sim
  • Dual-sim shift

Active dual-sim

Met een active dual-sim telefoon kunt u twee simkaarten tegelijkertijd gebruiken. Het toestel heeft twee antennes zodat u altijd op beide nummers gebeld kunt worden.

Standby dual-sim

De standby dual-sim is het tegenovergestelde van de active dual-sim. U bent op beide simkaarten bereikbaar, maar als u de ene simkaart gebruikt, kunt u niet worden gebeld op de andere simkaart. Dit komt doordat deze smartphone of maar één antenne heeft. Als u niet met een van de simkaarten bezig bent, bent u op beide nummers bereikbaar.

Dual-sim shift

De derde variant is de dual-sim shift. Bij dit type toestel kunt u in het menu kiezen met welke simkaartu wilt bellen. Dit is vooral handig als u af en toe moet bellen met een ander nummer maar niet perse bereikbaar hoeft te zijn op dit nummer.

De voordelen van dual-sim

Het scheiden van de simkaarten is hét kenmerk van dual-sim telefoons. Dit is praktisch als u zowel privé als zakelijk belt met één GSM. Zo komen uw persoonlijke en zakelijke berichten niet door elkaar te staan. Daarnaast kan een dual-sim uitkomst bieden als u werkt of woont nabij de grens of vaak in het buitenland bent. Door twee simkaarten te gebruiken, voorkomt u hoge kosten vanwege bellen in het buitenland.

Een dual-sim telefoon ziet er hetzelfde uit als een GSM waar maar één simkaart in past. Het enige verschil is dat er bij dual-sim twee simkaarten in geplaatst kunnen worden. En dat u op twee nummers gebeld kan worden. Dual-sim toestellen zijn in alle soorten en maten te verkrijgen.

Goedkope smartphone in combinatie met een abonnement Wilt u een telefoon abonnement met een smartphone kopen? Bij UnitedConsumers, in het kort UC, vindt u altijd een goedkope smartphone. U krijgt deze gratis bij een telefoon abonnement. Of u betaalt een klein bedrag voor het toestel. Vergelijk nu smartphones en geniet snel van uw nieuwe smartphone via UC!