Smartphone beveiligen

Uw smartphone is een kostbaar bezit. Zo denken dieven er ook over: de mobiele telefoon staat in de top tien van meest gestolen voorwerpen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om het de dieven wat moeilijker te maken. En om de schade te beperken.

Een wachtwoord op uw mobiele telefoon

Als u uw mobiele telefoon of smartphone met een wachtwoord of code beveiligt, kunnen dieven niet bij uw gegevens. Op deze manier krijgen zij geen toegang tot diensten als Facebook, Whatsapp, de app van de bank en uw e-mailaccount. Een wachtwoord op uw toestel voorkomt ook dat een eventuele antidiefstal app meteen wordt verwijderd als de telefoon gestolen is. Kies een moeilijk te achterhalen wachtwoord en kies dus niet voor 0000 of 1234.

Blokkeer de simkaart met een pincode

Na het stelen van een mobiele telefoon wordt de simkaart er vaak uitgehaald. Deze wordt vervolgens in een andere telefoon gestopt en het slachtoffer wordt op hoge kosten gejaagd. Dieven bellen er vaak mee naar dure betaalnummers of naar het buitenland.

Door een pincode op uw simkaart te zetten, maakt u het ze moeilijker. Als u een nieuwe simkaart ontvangt, is deze pincode is standaard 0000. Verander deze direct in een moeilijk te raden pincode. Na drie foute pogingen wordt de simkaart geblokkeerd en kan alleen gedeblokkeerd worden met de PUK code. Deze speciale code heeft u gekregen van uw provider en is heel lastig te raden.

Back-up uw gegevens

Een back-up maken van uw gegevens voorkomt dat u alles kwijt bent na het verliezen van uw smartphone. Uw foto’s, documenten, contactpersonen, notities of oude gesprekken in Whatsapp: u wilt ze niet verliezen. En zo bent u ook beschermd tegen een virus-aanval.

Zowel voor Apple als voor Android apparaten bestaat er een standaard oplossing om een back-up te maken. U kunt instellen dat, elke keer dat u uw Apple apparaat aansluit op iTunes, er een automatische back-up wordt gemaakt. Deze back-up bevat contactpersonen, foto’s, data en instellingen van apps. De back-up die u maakt bij Android toestellen wordt gekoppeld aan uw Google account. De back-upgegevens worden opgeslagen bij Google.

Smartphone vergelijken

Bij UnitedConsumers kunt u eenvoudig smartphones vergelijken. Zo betaalt u nooit te veel voor uw mobiel abonnement. Welke mobiele telefoon past het beste bij u? Bekijk ons uitgebreide assortiment goedkope mobiele telefoons.

Wij staan voor u klaar

Heeft u een vraag of een opmerking? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.