Mobiele telefoon verzekeren tegen schade en diefstal

Vroeger kon u uw gsm gemakkelijk op de grond laten vallen. Met de huidige smartphones is dat echter een ander verhaal. Vooral het scherm van zo’n smartphone is een kwetsbaar onderdeel. Bovendien zijn de toestellen een gewild object voor zakkenrollers. Gelukkig kunt u via UnitedConsumers, in het kort UC, een verzekering bij uw smartphone afsluiten. Zo doen we dat.

Goedkope abonnementen

Verzekerd van uw smartphone

Het afsluiten van een verzekering bij uw mobiele telefoon is niet verplicht. Maar het kan wel. Ook bij UC kunt u ervoor kiezen om een telefoonverzekering af te sluiten. De prijs van een smartphone ligt namelijk vrij hoog. Maar misschien bent u altijd heel voorzichtig met uw smartphone. Of u uw mobiele telefoon dus wilt verzekeren hangt van een aantal factoren af.

Uw smartphone verzekeren via UnitedConsumers

UnitedConsumers biedt telefoonverzekeringen van TeleZeker (onderdeel van ProAssist) aan. De soort telefoon bepaalt uw maandpremie en u kunt daarbij kiezen of u een basisverzekering wilt of een plusverzekering. Voor een iPhone bent u bijvoorbeeld verzekerd voor:

  • Dekking tegen diefstal.
  • Europese dekking van het toestel.
  • Dekking tegen alle vormen van defect.
  • Een leentoestel binnen 48 uur in Europa.
  • Dekking tegen val-, stoot- en waterschade.
  • Een leentoestel binnen 4 uur in de Benelux.
  • Reparatie van gevolgschade aan bijbehorende accessoires.

Wilt u een verzekering afsluiten bij uw mobiele telefoon of wilt u meer informatie over de TeleZeker verzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice. Voor het onderhoud van uw mobiele telefoon leest u onze tips en adviezen.

En de fabrieksgarantie dan?

Fabrieksgarantie geldt alleen voor gebreken aan het toestel zelf, die u niet zelf hebt veroorzaakt. En de garantie geldt meestal maar voor twee jaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fout in de software van de mobiele telefoon. Of een slechte werking van knoppen op het toestel. Wanneer uw telefoon dus schade oploopt, valt dit niet onder de fabrieksgarantie. En als u geen telefoon verzekering hebt, zijn de reparatiekosten voor uzelf. Houd voor een verzekering wel in de gaten onder welke voorwaarden u deze afsluit.