Contact
Mijn UnitedConsumers

Telefoon verzekeren

U wilt uw mobiele telefoon goed verzekeren. Tegen schade, maar ook tegen verlies en diefstal. Met een telefoonverzekering is uw waardevolle en onmisbare smartphone goed verzekerd.

Telefoonverzekering

Een mobiele telefoon is vaak een duur apparaat. Daarom is het helemaal niet zo’n vreemd idee om hiervoor een telefoonverzekering af te sluiten. Mocht uw telefoon beschadigd raken, dan krijgt u de reparatie of zelfs een nieuw toestel vaak vergoed. Ook wanneer u uw telefoon kwijtraakt of deze gestolen wordt, bent u hiervoor verzekerd.

Wat dekt een telefoonverzekering?

Met een telefoonverzekering bent u verzekerd tegen een aantal zaken. Een telefoonverzekering biedt bijvoorbeeld dekking in de volgende gevallen: 

  • Dekking tegen diefstal
  • Europese dekking van het toestel
  • Dekking tegen alle vormen van defect
  • Een leentoestel binnen 48 uur in Europa
  • Dekking tegen val-, stoot- en waterschade
  • Een leentoestel binnen 4 uur in de Benelux
  • Reparatie van gevolgschade aan bijbehorende accessoires

Telefoon gestolen verzekering

Wanneer uw mobiele telefoon uit uw huis gestolen wordt, wordt dit vaak gedekt door de inboedelverzekering. Helaas geldt deze dekking niet wanneer uw telefoon buiten de deur gestolen wordt: in geval van diefstal draait u dan zelf op voor de kosten. Heeft u echter een telefoonverzekering afgesloten voor uw smartphone, dan krijgt u de kosten voor een nieuwe telefoon wel vergoed.

Telefoon laten vallen verzekering

Een smartphone is een kwetsbaar apparaat en zoals u weet, zit een ongeluk in een klein hoekje. Wanneer u uw telefoon laat vallen, is de kans groot dat het beeldscherm schade oploopt of dat de telefoon zelfs helemaal kapot is. Met een telefoonverzekering heeft u de zekerheid dat uw smartphone snel gerepareerd wordt of dat u zelfs een nieuw toestel ontvangt. 

Eigen risico telefoonverzekering

Zoals bij de meeste verzekeringen die u kunt afsluiten, heeft een telefoonverzekering vaak ook een eigen risico. Dit is het bedrag dat u zelf moet betalen wanneer u schade aan uw telefoon hebt of wanneer uw smartphone gestolen is. Het eigen risico kan per gebeurtenis of reparatie verschillen.

En de fabrieksgarantie dan?

Fabrieksgarantie geldt alleen voor gebreken aan het toestel zelf, die u niet zelf (of een ander) heeft veroorzaakt. En de garantie geldt meestal maar voor twee jaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fout in de software van de mobiele telefoon. Of een slechte werking van knoppen op het toestel. 

Wanneer uw telefoon dus schade oploopt, valt dit niet onder de fabrieksgarantie. En als u geen telefoon verzekering hebt, zijn de reparatiekosten voor uzelf. Houd voor een verzekering wel in de gaten onder welke voorwaarden u deze afsluit.

Telefoonverzekering via inboedelverzekering

Schade aan de telefoon of diefstal van de telefoon wordt soms ook vergoed vanuit de inboedelverzekering. Heeft u een inboedelverzekering, dan kan het dus interessant zijn om uit te zoeken hoe de voorwaarden zijn wanneer er iets met uw smartphone gebeurt.

Houd er bovendien rekening mee, dat de inboedelverzekering alleen bedoeld is voor de spullen in uw woning. Gaat uw telefoon buiten de deur kapot, raakt u hem daar kwijt of wordt hij buitenshuis gestolen, dan kunt u in de meeste gevallen niet bij de inboedelverzekering terecht. Ook dekt een inboedelverzekering vaak alleen schade die niet door uzelf is toegebracht. Wilt u de zekerheid dat uw telefoon goed verzekerd is tegen schade, diefstal of verlies? Dan is een telefoonverzekering de beste optie.

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een telefoonverzekering via UnitedConsumers af te sluiten. Zodra wij telefoonverzekeringen aanbieden, vindt u dit terug op deze pagina.