Waar moet ik op letten bij een telefoonverzekering?

Als u voor een telefoonverzekering bij uw toestel kiest, zijn er belangrijke aspecten waar u op moet letten. Wanneer er wel en niet wordt uitgekeerd bijvoorbeeld. Of wat de hoogte van uw eigen risico is. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Lees ook onze tips en adviezen.

Verzeker uw telefoon

Algemene voorwaarden bij een telefoonverzekering

Elke telefoonverzekering kent algemene voorwaarden. Deze bevatten natuurlijk informatie over waar uw telefoon wel en niet tegen is verzekerd. Maar ook over uw rechten en plichten en die van de telefoonverzekeraar. En de contractduur, de opzegtermijn en de manier van opzeggen. Lees deze voorwaarden goed door en let op de volgende aspecten bij de keuze voor een telefoonverzekering:

 • Let op eigen risico

  De meeste verzekeraars hanteren een eigen risico dat u als klant moet betalen bij diefstal of schade aan uw mobiele telefoon. Dit bedrag varieert per verzekering en wordt van het verzekerde bedrag afgetrokken. U betaalt dus mee aan de eerste keer dat u uw mobiele telefoon laat repareren of als u uitgekeerd krijgt bij diefstal.

 • Let op de contractduur

  Als u tekent voor een telefoonverzekering betaalt u per maand een bepaalde premie. Deze premie betaalt u zo lang uw contract loopt.

 • Let op de hoogte van de premie

  De premie bepaalt meestal waar u voor verzekerd bent. Hoe hoger de premie, des te meer er wordt vergoed gaat niet altijd op bij telefoonverzekeringen. Houd dus in de gaten welke telefoonverzekering het best bij u past en welke premie u ervoor betaalt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

 • Let op de dagwaarde van de telefoon

  Sommige verzekeraars keren bij diefstal alleen de dagwaarde van uw mobiele telefoon uit. Uw eigen risico wordt daar nog vanaf getrokken. Andere telefoonverzekeraars keren de nieuwprijs van uw smartphone uit. Dit heeft wel invloed op de premie die u maandelijks betaalt.

Goedkope abonnementen

Lees ook

Wel of niet mijn mobiele telefoon verzekeren?