VGZ Aanvullend Goed

Een aanvullende zorgverzekering verzekert zorg die de basisverzekering niet dekt. U kunt een aanvullende verzekering bijvoorbeeld afsluiten als u zeker weet dat u behandelingen buiten het basispakket nodig hebt, of simpelweg om een gerust gevoel te hebben.

VGZ Aanvullend Goed is zo’n aanvullende verzekering. Dit pakket dekt tegen een lage maandelijkse premie behandelingen als fysiotherapie, alternatieve zorg en spoedeisende hulp in het buitenland. Op deze pagina leest u alle details over dit verzekeringspakket.

VGZ Aanvullend Goed Dekking

VGZ biedt 3 aanvullende zorgverzekeringen. Daarvan is de VGZ Aanvullend Goed het ‘basispakket’. Maar verwacht u bijvoorbeeld méér dan 7 behandelingen van fysiotherapie nodig te hebben of bent u zwanger, denk dan eens aan de VGZ Aanvullend Beter. Nog hogere vergoedingen als u zwanger bent en vergoedingen voor o.a. brildragers biedt de VGZ Aanvullend Best.

Welk aanvullend pakket u ook kiest, de premies ervoor zijn leeftijdsafhankelijk. De prijsverschillende tussen de leeftijdscategorieën zijn echter klein. Voor VGZ Aanvullend Goed betaalt u de volgende maandpremie:


VGZ Aanvullend Goed
Premie
18-29 jaar
Premie
30-44 jaar
Premie
45-64 jaar
Premie
65 en ouder
Maandelijkse premie € 9,14 € 9,64 € 10,04 € 10,44
U betaalt per jaar € 109,68 € 115,68 € 120,48 € 125,28

VGZ Aanvullend Goed Vergoedingen

Verbruikt u niet veel zorg, maar bent u toch graag extra verzekerd vanwege bijvoorbeeld blessuregevaar bij de sport die u beoefent? De VGZ Aanvullend Goed biedt u niet alleen gemoedsrust, maar ook aantrekkelijke vergoedingen. 

  • Alternatieve zorg: € 300 per jaar (max. € 45,- per dag).
  • Anticonceptie vanaf 21 jaar: volledig vergoed.
  • Beweegzorg: 7 behandelingen per jaar (o.a. fysiotherapie of chiropractie).
  • Huidbehandelingen: € 300,- per jaar.
  • Ergotherapie: 3 uur per jaar.
  • Reisvaccinaties: € 200,-.
  • Wereldwijd spoedeisende hulp en repatriëring
  • Verblijfskosten bevalling: volledige vergoeding in een gecontracteerd geboortecentrum of ziekenhuis.

button verzekeringskaart

Dit is een overzicht van de belangrijkste vergoedingen. Kijk voor alle vergoedingen van de VGZ Aanvullend Goed verzekering in de Vergoedingenzoeker.

VGZ Aanvullend Goed afsluiten

De VGZ Aanvullend Goed verzekering is een aanvullende verzekering. Let op! U kunt deze verzekering alleen afsluiten als u ook uw basis zorgverzekering via UC heeft afgesloten.

VGZ Aanvullend Goed afsluiten