Afvallen na uw bevalling

Tijdens de zwangerschap komt een vrouw gemiddeld 10 tot 12 kilo aan. Na de bevalling blijft er daarvan vaak nog 5 tot 6 kilo over. Afvallen na een bevalling kan erg lastig zijn. Wanneer het niet lukt, zijn er verschillende opties die door de zorgverzekering vergoed worden.

Wat doet de zwangerschap met uw lichaam?

Tijdens de zwangerschap komt een vrouw gemiddeld tot 12 kilo aan, waarvan vijf tot zes kilo de baby is, het vruchtwater, de placenta en de vruchtvliezen. De overige vijf tot zes kilo moeten er na de bevalling dus nog af om op het oude gewicht te komen.

Het is belangrijk dat u uw lichaam ongeveer zes weken geeft om te ontzwangeren. Eet gezond, beweeg wanneer dit mogelijk is en u zult merken dat er al wat kilo’s af gaan. Het duurt tot zes maanden voordat uw lichaam weer helemaal hersteld is. Blijf ondertussen gezond eten en beweeg voldoende. Geef uw lichaam de tijd om kilo’s kwijt te raken en volg geen crashdieet. 

Ga wanneer dit mogelijk is, na de bevalling weer bewegen. Dit kan ook iedere dag een stukje wandelen zijn. Veel vrouwen wachten daar te lang mee en dat is vaak de reden waarom zij niet afvallen na hun bevalling maar juist aankomen. Het is ook belangrijk dat u niet te snel en te veel gaat bewegen dus bouw het langzaam op en luister naar uw lichaam.

Hulp om zwangerschapskilo’s kwijt te raken

Komt u er zelf niet uit en bent u na een half jaar de zwangerschapskilo’s nog steeds niet kwijt? Wanneer u daardoor overgewicht heeft of te zwaar bent, kunt u door middel van professionele hulp afvallen zodat u de zwangerschapskilo’s toch kwijt raakt. In veel gevallen krijgt u dit vergoed vanuit uw zorgverzekering.

Dieetadvies

Leiden uw zwangerschapskilo’s tot medische of psychische klachten dan wordt dieetadvies vanuit de basisverzekering vergoed. U krijgt drie uur dieetadvies per kalenderjaar. Een diëtiste kan met u uw problemen doornemen, advies geven en een behandelplan opstellen. Zij helpt u om gezond te eten en voldoende te bewegen, zodat uw zwangerschapskilo’s niet een belemmering zijn voor uw gezondheid.

Voor een volledige vergoeding is het wel belangrijk dat u naar een diëtiste gaat waar VGZ of Bewuzt een contract mee heeft. Op deze zorg is tevens het eigen risico van toepassing. Vanuit een aantal aanvullende verzekeringen krijgt u extra uren dieetadvies.

Gewichtsconsulent

Bent u de overtollige kilo’s beu, maar leiden de kilo’s niet direct tot medische of psychische klachten? Dan kunt u naar een gewichtsconsulent gaan. Een gewichtsconsulent helpt u om gezonder te eten en voldoende te bewegen.

Elke VGZ aanvullende verzekering geeft u een budget voor preventie per kalenderjaar. Dit budget kunt u onder andere aan de gewichtsconsulent besteden. U krijgt dan vergoeding tot het maximale budget en hierop is geen eigen risico van toepassing. Het is daarbij belangrijk dat u naar een gewichtsconsulent gaat die aangesloten is bij de BGN.

Wilt u advies over welke VGZ aanvullende verzekering bij u past of wilt u meer informatie over zorg bij afvallen na de bevalling? Neem dan contact op via zorg@unitedconsumers.com of via 040 235 05 60. U krijgt direct iemand aan de lijn die u gratis advies op maat geeft. Dat is wat we doen.

VGZ zorgverzekering met korting

Met het UnitedConsumers ZorgCollectief profiteert u van korting op uw VGZ zorgverzekering. U krijgt maandelijks tot 10% korting op uw normale VGZ basisverezkering of een scherpe premie op uw Bewuzt zorgverzekering., waardoor u simpelweg veel geld bespaart. U kunt dit bedrag opsparen of u kunt het besteden aan leuke dingen. Aanmelden is eenvoudig!

Meld u aan