Alles over aanvullende zorgverzekeringen

Veruit de meeste zorg wordt vergoed vanuit het verplichte basispakket van de zorgverzekering (de basisverzekering). Veel mensen willen deze basisdekking uitbreiden om ook voor andere onvoorziene zorgkosten verzekerd te zijn.

Lees meer over de zorgverzekering van 2019.

Aanvullende zorgverzekeringen bij UnitedConsumers

Al onze aanvullende pakketten en de bijbehorende vergoedingen hebben we uitgebreid beschreven zodat u verstandig kunt kiezen. Als u een UnitedConsumers zorgverzekering afsluit, krijgt u 10% korting op de basiszorgverzekering van VGZ of een scherpe premie op uw Bewuzt zorgverzekering.

Goedkope zorgverzekering afsluiten

Wat wordt vergoed?

Er zijn enkele (duurdere) zorgverzekeringen die nagenoeg alle zorg die je kunt bedenken vergoeden in hun aanvullende pakketten. Redelijk standaard in aanvullende pakketten zijn vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen en –middelen en fysiotherapie. Ook vergoedingen voor brillen en lenzen, ruimere vergoedingen voor kraamzorg en medicijnen komen bij veel verzekeraars terug in de aanvullende verzekeringen. Tandartskosten worden vaak verzekerd in een speciale aanvullende tandartsverzekering.

UnitedConsumers biedt bij haar basispakketten verschillende aanvullende verzekeringen. Door de ruime keuze hierin vindt u altijd een zorgverzekering die precies bij uw situatie past.

Vergoedingen in de aanvullende verzekering

Alternatieve geneeswijzen
Brillen en contactlenzen
Psychologische hulp
Geneesmiddelen
Anticonceptie
Medische hulp in het buitenland
Zwangerschap en bevalling
Huisarts en ziekenhuis
Fysiotherapie
Tandarts


Aanvullende zorgverzekering: nodig of niet?

Naar schatting 94% van alle zorgkosten wordt uit de basisverzekering vergoed. U bent dus voor de meeste zorg goed verzekerd. Het hangt af van hoeveel risico u durft te lopen op onvoorziene kosten als u in een situatie belandt waarin de basisverzekering niet alle kosten dekt.

Als u op vakantie bijvoorbeeld opeens zorg nodig heeft, kan de rekening zonder aanvullende verzekering wel eens tegenvallen. Of als uw kind mogelijk een beugel nodig heeft wilt u er misschien liever voor verzekerd zijn. Reken echter altijd uit of de kosten waar u een reëel risico op loopt opwegen tegen de premie die u betaalt voor een aanvullende verzekering.

Er zijn mensen die zelf iedere maand een soortgelijk bedrag op hun rekening zetten voor het geval het eens nodig is. Ook is het mogelijk een aanvullende verzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar dan waar je je basis zorgverzekering hebt. U kunt uzelf aardig wat kosten besparen door u hier zelf in te verdiepen.

Aanvullende zorgverzekeringen in Nederland

Anders dan bij de basisverzekering zijn alle zorgverzekeraars vrij om hun aanbod van aanvullende verzekeringen zelf in te richten. Verder geldt voor de aanvullende verzekering geen acceptatieplicht. Verzekeraars hebben de vrijheid om hun verzekerden dus ‘uit te zoeken’ door middel van een medische acceptatie om zo de risico’s te kunnen beperken.

Er zijn heel wat aanvullende zorgverzekeringen te vinden. Sommige verzekeraars bieden slechts één aanvullend pakket, terwijl anderen een heel scala bieden. Welke zorg iemand nodig heeft kan sterk afhankelijk zijn van leeftijd en persoon. U wilt natuurlijk een aanvullende verzekering die bij u past. Daarom kan het lonen om een goed passende aanvullende verzekering te kiezen.

Meld u aan

Lees meer over de aanvullende verzekering

Samen op één polis
Medische acceptatie

Meer informatie over zorgverzekeringen

Mantelzorg
Eigen risico
Eigen bijdrage
Wet langdurige zorg
Basis zorgverzekering
Eigen zorgverzekering voor 18-jarigen

> Alles over zorgverzekeringen