Preventief medisch onderzoek

Eén of twee keer per jaar uw gezondheid grondig laten testen. Sommige mensen krijgen er de bibbers van en willen liever niets horen over de huidige stand van hun gezondheid. Maar er zitten een hoop voordelen aan. U kunt met een gerust hart gaan slapen na zo’n test als blijkt dat u kerngezond bent. Is er wel iets aan de hand, dan kan daar al vroeg iets aan gedaan worden. Dat voorkomt een hoop narigheid in een later stadium.

Wat goed is voor u, is goed voor de zorgverzekeraar
Zorgverzekeraars zien ook liever dat ziektes en aandoeningen in een vroeg stadium worden ontdekt. Dat beperkt de zorgkosten die zij moeten vergoeden. Daarom komt u bij het vergelijken van zorgverzekeringen in veel aanvullende pakketten vergoedingen voor preventief onderzoek tegen. Ook bij de goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers.

Bespaar geld met uw gezondheid!

Gezonde mensen worden minder vaak ziek. En wie minder gebruik maakt van zorg betaalt dan ook minder eigen bijdrage en eigen risico. Zorgen voor een gezond lichaam is één van de makkelijkste manieren om flink te besparen op uw zorgkosten.

Veel van de aandoeningen die in een preventief medisch onderzoek naar voren komen kunnen nog bij de huisarts behandeld worden. Dat brengt ook een financieel voordeel voor u met zich mee: de huisarts valt niet onder het eigen risico.

Heb ik ook een preventief onderzoek in mijn zorgverzekering?

Het preventief medisch onderzoek komt regelmatig voor in aanvullende verzekeringen. Het wordt niet uit de basisverzekering vergoed. U kunt in uw polis of op de website van uw zorgverzekering nakijken of in uw aanvullende verzekering een preventief medisch onderzoek zit. Het onderzoek heet bij veel verzekeraars anders: Check up, health check of PMO.