Hoe kan ik iOS op mijn iPhone updaten?

Regelmatig verschijnen er nieuwe updates voor de iPhone, de smartphone van Apple. Elke nieuwe versie van het besturingssysteem iOS maakt uw telefoon veiliger en gebruiksvriendelijker. Daarom is het belangrijk deze updates in de gaten te houden. iOS geeft u automatisch een bericht wanneer een nieuwe update beschikbaar is. En de installatie ervan is snel gebeurd.

Sim only en gsm aanbiedingen >>

Stap voor stap iOS updaten

Voordat u een nieuwe versie van iOS updatet, is het belangrijk dat uw iPhone met een energiebron is verbonden. Het zou jammer zijn als uw iPhone tijdens de installatie uitvalt. Het installeren van een nieuwe update vergt namelijk veel energie van uw telefoon. Daarnaast is een wifi-verbinding aan te raden om de kosten van het aantal benodigde MB’s te beperken. Het opvragen van iOS updates op uw iPhone is heel gemakkelijk. En het installeren ervan is nog gemakkelijker.

  1. Ga naar menu ‘instellingen’ (settings)
  2. Selecteer optie ‘algemeen’ (general)
  3. Selecteer optie ‘software update’
  4. Kies ‘downloaden’ (download)
  5. Kies ‘installeren’ (install)

Als er inderdaad een update beschikbaar is, kunt u deze direct installeren. Tijdens het installeren van de update kunt u even niks met uw iPhone doen. Het toestel wordt aan het eind van de installatie automatisch opnieuw opgestart.

Kan ik alle nieuwe versies van iOS installeren?

Het ligt aan het type iPhone dat u heeft of u de nieuwste versies van iOS kunt installeren. Als u een iPhone 2 of 3 heeft, komen er geen nieuwe iOS updates voor uw telefoon meer beschikbaar. Uw toestel kan de nieuwe update namelijk niet ondersteunen. Vanaf de iPhone 4 kunt u de updates wel installeren. Daarnaast is het voor Apple commercieel niet aantrekkelijk genoeg om nog updates voor uw iPhone te ontwikkelen. Hier is weinig tegen te doen. Wilt u toch de nieuwste iOS update ontvangen, kies dan een nieuwer model iPhone uit.

Lees ook

Bij UnitedConsumers, in het kort UC, schrijven we regelmatig over trends, tips en ontwikkelingen rondom smartphones en mobiel bellen. Bekijk hieronder meer relevante artikelen:

Soorten mobiele telefoons
Alles over mobiele telefonie