Simlock op uw mobiele telefoon

Sommige prepaid toestellen en mobiele telefoons die bij een abonnement worden geleverd, bevatten een simlock. Hierdoor kunt u alleen gebruik maken van de mobiele telefoon als de juiste simkaart erin zit. Met een andere simkaart zal de telefoon niet werken. Een slim trucje van mobiele providers om ervoor te zorgen dat u niet snel naar een concurrent overstapt.

Wat is een simlock?

Een simlock is een onderdeel in de software van de gsm. Deze controleert of de gebruikte simkaart hoort bij de provider die het toestel heeft geleverd. Als dat niet zo is, wordt de simkaart simpelweg geweigerd en kunt u uw mobiele telefoon niet gebruiken. Een simkaart is een klein kaartje in uw toestel dat informatie bevat. Het bevat onder andere gegevens over uw 06-nummer en de naam van de mobiele provider.

Normaal accepteert een mobiele telefoon elke simkaart, zodat u nog eens kunt wisselen van kaart of telefoon. Wanneer uw toestel een simlock heeft, is dit dus niet mogelijk. Een simlock heeft te maken met de acceptatie van de juiste mobiele provider. Daarom wordt het ook wel een service provider lock genoemd. Let er wel op dat een simlock ook een andere simkaart van hetzelfde netwerk kan weigeren. Simlock

 
Simlock verwijderen

Of uw gsm simlock vrij is, kunt u heel eenvoudig zelf controleren. Is uw toestel niet simlock vrij, dan kunt u deze (laten) unlocken. U kunt dit het beste een jaar na aanschaf van uw gsm doen. Het unlocken van uw gsm door uw provider is dan kosteloos. Wilt u uw toestel binnen een jaar (laten) unlocken? Dan zijn hier bij uw mobiele provider kosten aan verbonden die kunnen oplopen tot wel € 120,-.

Zit er simlock op de toestellen van UnitedConsumers?

UnitedConsumers levert voornamelijk simlockvrije telefoons. U hoeft er niet bang voor te zijn dat u een mobiele telefoon met simlock toegestuurd krijgt, tenzij nadrukkelijk vermeld.

Goedkope abonnementen

Lees ook

Tips en advies
Nummerbehoud
Telefoon verzekeren
Abonnement verlengen
Abonnement opzeggen
Smartphone vergelijken
Abonnement aanvragen
Garantie mobiele telefoon