Hoe kan ik mijn mobiele telefoon simlock vrij maken?

Als u een sim only abonnement wilt aanvragen is het belangrijk dat u een simlock vrije telefoon heeft. Anders wordt de nieuwe simkaart niet geaccepteerd en werkt uw mobiele telefoon niet meer. Een telefoon met een simlock kunt u met behulp van een code simlock vrij maken. Benieuwd naar welk sim only abonnement het beste bij u past? Bij UnitedConsumers, in het kort UC, kunt u eenvoudig sim only vergelijken. Goed voor elkaar.

Simlock verwijderen: na een jaar kosteloos door de provider

Uw toestel moet langer dan een jaar in gebruik zijn, voor u de unlock code gratis kunt opvragen. Door de simlock is de provider in staat u het bijbehorende toestel (bijna) gratis aan te bieden. Bovendien is de provider er zo van verzekerd dat u niet snel overstapt naar een concurrent.

Met behulp van de unlock code kunt u uw toestel zelf simlock vrij maken. Voor het verkrijgen van de unlock code moet u het IMEI-nummer van uw toestel ingeven. Deze staat in de handleiding van uw telefoon of in de telefoon zelf, op de plek van de batterij. U kunt het IMEI-nummer ook opvragen door de code #06# in te toetsen op uw mobiele telefoon. Op de website van de mobiele provider staat omschreven hoe u uw mobiele telefoon simlock vrij kunt maken.

Of schaf een simlock vrij toestel aan

Natuurlijk hoeft u niet te wachten tot u uw mobiele telefoon simlock vrij kunt maken. Wat dacht u van een nieuw toestel? Bij UC vindt u de beste smartphones in combinatie met een goedkoop abonnement.

Verwijder de simlock: binnen het jaar door de provider

Het is ook mogelijk uw telefoon binnen het jaar simlock vrij te laten maken door uw provider. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Dit bedrag kan oplopen tot wel € 120,-. Let op: sommige mobiele providers zijn niet duidelijk over de kosten van de unlock code. Soms lijkt het zelfs of u deze gratis opgestuurd krijgt. Indien u uw toestel echter minder dan een jaar in bezit hebt, moet u altijd voor de unlock code betalen.

Unlock de simlock: binnen het jaar door uzelf

Wilt u toch uw mobiele telefoon binnen het jaar simlock vrij maken, dan kunt u ook via internet een code aanvragen. Er zijn speciale bedrijven die tegen een bepaald bedrag een unlock code sturen, of dit voor u uitvoeren. Hier zitten wel nadelen aan:

  • Het is niet kosteloos.
  • Bij een verkeerde code kan uw toestel blokkeren.
  • U kunt geen aanspraak meer maken op de fabrieksgarantie.
  • Het unlocken moet vóór het eerste gebruik van de gsm gebeuren.
  • Eigen risico: als het mis gaat, bent u volledig zelf verantwoordelijk.

Is het unlocken van uw telefoon mis gegaan? Dan kunt u nog altijd profiteren van de goedkope telefoonabonnementen bij UnitedConsumers. Lees ook onze tips en adviezen voor een optimaal gebruik van uw mobiele telefoon.