Uw kind bijschrijven op uw zorgpolis

Alle kinderen die in Nederland wonen, hebben een zorgverzekering nodig. Zo zijn ze verzekerd voor alle zorg die ze nodig hebben. Kinderen tot 18 jaar betalen bovendien geen premie en eigen risico. Laat uw pasgeboren kind binnen 4 maanden na de geboorte bijschrijven op uw zorgpolis.

Welke verzekering krijgt mijn kind?

Uw kind is gratis meeverzekerd met een van de ouders. Heeft u één zorgpolis voor het hele gezin, dan is uw kind met de best verzekerde ouder meeverzekerd. Dezelfde verzekering geldt dan ook voor uw kind. 

Vergoeding voor tandzorg

Tevens wordt reguliere tandzorg vanuit de basisverzekering vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Hieronder vallen onder andere controles bij de tandarts, fluorbehandelingen, vullingen en verdovingen.

Heeft u vragen of wilt u iets wijzigen? Neem contact op met onze klantenservice, zij regelen alles voor u.

Telefoon 040 255 81 11
E-mail zorg@unitedconsumers.com


Mijn kind staat bij mijn (ex-)partner op de polis

Gaat u scheiden en wilt u dat uw kind bij u op de polis komt te staan, neem dan contact met ons op. In principe worden kinderen meeverzekerd bij de ouder waar ze in huis wonen. Is er sprake van co-ouderschap, dan is het verstandig uw kind(eren) te verzekeren bij de ouder met de meest uitgebreide zorgverzekering.

Is mijn adoptiekind ook meeverzekerd?

Heeft u een kind geadopteerd of bent u dit van plan, dan moet u uw kind binnen 4 maanden na de overdracht van de voogdij laten bijschrijven op uw zorgpolis. Heeft u een Alles-in-1 pakket VGZ Gezin Uitgebreid? dan ontvangt u een adoptievergoeding van € 300,00. U mag dit bedrag gebruiken om kraamzorg in te kopen of voor de (medische) adoptiescreening.

Wat houdt een medische screening in?

Nadat u uw kind geadopteerd heeft, krijgt hij of zij een medisch onderzoek. Zo weet u of u rekening moet houden met bijvoorbeeld een allergie. Het onderzoek bestaat uit onder andere een bloedonderzoek, controle op TBC en een röntgenfoto van de hand om de leeftijd te bepalen.

Lees meer: