iTunes

iTunes is het programma van Apple waarmee u uw iPhone collectie kunt beheren en kan aanpassen. Het programma is voor Mac en Windows gemaakt om muziek, films en andere content te downloaden.

Met iTunes kunt u digitale muziek en video’s ordenen en afspelen. Helemaal gratis. Dit kunnen gewone mediabestanden zijn die u gedownload heeft, maar ook iTunes aankopen. iTunes is een musthave om uw Apple apparaat te synchroniseren met uw computer of laptop. Zonder iTunes is dit niet mogelijk.

Wat kunt u met iTunes?
Steve Jobs, medeoprichter en topman van Apple, kwam met iTunes op de markt om ‘legaal’ muziek te downloaden. Nooit eerder was iemand dit gelukt. U kunt een nummer of album kopen door naar de sectie ‘muziek’ in de iTunes Store te gaan.

De aangekochte muziek kunt u eenvoudig beluisteren met iTunes. Muziek ordenen doet u door eenafspeellijst te maken.

Films en boeken
Naast muziek kunt u ook films en boeken kopen in iTunes. Om films te kopen drukt u op de knop iTunes store en vervolgens op 'films'. De boeken die u in iTunes koopt kunt u lezen in iBooks. Een prettig programma met een boekenkast waar u uw boeken in kunt ordenen. En of u nu houdt van een spannende thriller, een waargebeurd verhaal of een boek met humor: het aanbod is zeer breed te noemen. U kunt de boeken downloaden bij de knop iTunes, tabblad 'boeken'. Eindeloos leesplezier op uw smartphone of tablet van Apple.

Voordelig GSM abonnement >>

Apps en muziek
Het is ook mogelijk om apps te downloaden, dit kun je doen onder het tabblad 'App Store'. Hier kunt u gemakkelijk apps downloaden maar ook weer verwijderen. En als u dat handig vindt, kunt u alle apps in één keer op uw iPhone zetten.

Daarnaast is het ook mogelijk om muziek te synchroniseren met een Apple apparaat. Dit doet u door het tabblad 'muziek' aan te klikken. Hier kunt u kiezen of u al uw muziek wil synchroniseren of alleen bepaalde afspeellijsten. Tot slot kunt u ook films, tv shows en foto’s synchroniseren.