Korting op een jongeren autoverzekering

Hoera, geslaagd! Het rijbewijs is binnen. De volgende stap is nu zelfstandig de weg op en misschien wel een eigen auto. Bij de aanschaf van een auto hoort het afsluiten van een autoverzekering. Dat is wettelijk verplicht. Ben je tussen de 18 en 25 jaar, dan zal je al snel merken dat jouw premie hoger uitvalt dan van iemand die ouder is dan 25. Waarom? En hoe kan dat goedkoper?
 

Hogere premie voor jongeren

Jongeren tot en met 25 jaar worden door verzekeraars in de groep ‘verhoogd risico’ geplaatst. Zij zijn namelijk vaker betrokken bij ongelukken en verkeersovertredingen dan meer ervaren weggebruikers. Deze leeftijdsgroep betreft 8,5 procent van het verkeer in Nederland. En is voor 19 procent verantwoordelijk voor doden bij verkeersongelukken en voor 19 procent van de ziekenhuisgewonden.

Beginnersrijbewijs

Heb je een rijbewijs? Dan moet je natuurlijk altijd goed opletten op de weg. Maar ben je recent trotse eigenaar geworden, dan is voorzichtig zijn extra belangrijk. De eerste vijf jaar heb je te maken met een beginnersrijbewijs. Dit betekent dat je harder gestraft wordt voor overtredingen dan een meer ervaren bestuurder. Ben je aan het bumperkleven? Maak je grote snelheidsovertredingen? Heb je alcohol op achter het stuur? Of veroorzaak je een ernstig ongeluk? Dan krijg je voor iedere keer dat dit gebeurt een strafpunt in je rijbewijs. Als je twee strafpunten te pakken hebt licht het Openbaar Ministerie het CBR in en moet je een rijvaardigheidstest afleggen. In deze periode wordt je rijbewijs ongeldig verklaard.

Daarnaast wordt ieder jaar dat je schadevrij rijdt door je verzekeraar terugbetaald in een korting op je premie. Hoe langer jij schadevrij rijdt, hoe sneller je premie naar beneden gaat. Let mede daarom altijd goed op in het verkeer. Zowel voor jezelf als voor anderen. Goed voor elkaar.

Korting op je autoverzekering bij UnitedConsumers

Bij UnitedConsumers, in het kort UC, kun je extra besparen op je autoverzekering. Vergelijk en kies altijd de goedkoopste autoverzekering die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vul je kenteken in en doe de gratis Premie-Check. Wij vergelijken ruim honderd polissen om voor jou de  meest goedkope autoverzekering te vinden. Bovenop je lage premie krijg je bij ons bovendien 5% extra groepskorting. Zo betaal je nooit te veel. Geen gedoe, wel de korting.

Ja, ik wil een goedkope autoverzekering