Google Play Store: wat is en wat kun je ermee?

De Google Play Store, vroeger Android Market, is de online winkel van Google. Hier kunt u applicaties, games, boeken, muziek en films downloaden voor uw Android appartaat.

In het begin bevatte de bibliotheek van Google lang niet zoveel apps als tegenwoordig. Google begon met het verkopen van apps en games. Naarmate de jaren vorderden is dit uitgebreid met films, muziek en boeken. De Play Store van Google is zowel op uw computer te bereiken als op uw Android smartphone.

De Google Play Store
In de Play Store worden zowel gratis als betaalde applicaties aangeboden in diverse categorieën:

Applicaties
Hier vindt u alle gangbare applicaties van dit moment. Hierbij moet u denken aan apps als Facebook, Instagram en Whatsapp maar ook de wat meer onbekende apps. Er staan inmiddels meer dan een miljoen apps in de Store die beschikbaar zijn voor Android apparaten.

Films
Dit onderdeel wordt ook Play Movies genoemd en zoals de naam al doet vermoeden kunt u hier films downloaden. U kunt ze huren of kopen, Pijzen variëren van ongeveer € 2,- voor het huren en ongeveer € 15,- voor het kopen van een film. Afspelen doet u met de speciale Play Movies app of via een Chromecast op groot scherm.

Muziek
Op de muziekafdeling van de Google Play Store kunt u zowel losse nummers als volledige albums downloaden. Na aankoop van een nummer of album is het uw eigendom en kunt u deze zo vaak als u wenst afspelen. Prijzen variëren  van € 0,99 tot € 12,-.

Boeken
Leest u graag? In de Play Store vindt u een grote diversiteit  aan boeken. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Of u nu op zoek bent naar een spannende thriller of juist een goed boek met humor, de winkel van Google heeft een breed aanbod, aangevuld met leuke en interessante magazines.

Voordelig GSM abonnement >>

Bezoek de Google Play Store op uw Android apparaat of online en download de leukste apps! UnitedConsumers schrijft regelmatig over tips en trends. Neem ook eens een kijkje bij ons overzicht van handige én gratis vakantie apps.