Vergelijk hier uw autoverzekering

Agressief rijgedrag: ergernis in het verkeer

Iedereen die zich op de weg bevindt heeft er wel eens mee te maken gehad. Agressief rijgedrag. Één van de grootse ergernissen in het verkeer. Onder agressief rijgedrag vallen meerdere soorten overtredingen. Denk hierbij aan bumperkleven, afsnijden, rechts inhalen, grove snelheidsovertredingen, het opsteken van de middelvinger of uitschelden.

Voorkom gevaar op de weg

Agressie in het verkeer is gevaarlijk en kan tot ernstige gevolgen leiden. De wet spreekt in officiële termen dan ook niet van ‘agressief rijgedrag’, maar van ‘gevaarzettend gedrag’. Het is daarom verboden om zodanig gedrag te vertonen dat gevaar op de weg veroorzaakt of kan veroorzaken. Hetzelfde verbod geldt voor alle hinder die op de weg wordt veroorzaakt naar aanleiding van agressief (rij)gedrag. Het is belangrijk dat u zich aan de verkeersregels houdt om hinderlijke of gevaarlijke situaties op de weg te voorkomen. Voor uw eigen veiligheid en dat van andere weggebruikers.

Boetes voor agressief rijgedrag

De hoogte van de bekeuring voor agressief rijgedrag hangt af van de overtreding(en) die begaan wordt. Dit loopt al snel in de honderden euro’s. Rechts inhalen kan u een boete opleveren van € 230,- . Grove snelheidsovertredingen kunnen u al € 400,- of meer kosten. Voor bumperkleven beginnen de boetes bij € 280,-. Deze lopen op tot € 700,- afhankelijk van de afstand tussen u en de auto voor u.

Als agressief rijgedrag een dodelijk ongeval tot gevolg heeft, dan wordt dit volgens de wet als een misdrijf gezien. Hiervoor kan een maximumstraf van negen jaar gevangenisstraf gelden. Dit is afhankelijk van de ernst van de situatie en de omstandigheden waarin het ongeluk is gebeurd. Ook het innemen van het rijbewijs voor maximaal vijf jaar kan een gevolg zijn van agressief rijgedrag.

Autoverzekering UnitedConsumers

Bent u in het bezit van een auto, dan is het noodzakelijk om een goede autoverzekering te hebben. Bij UnitedConsumers kunt u kosteloos uw autoverzekering vergelijken. Sluit eenvoudig een goedkope autoverzekering af die past bij uw wensen. Een korting op uw autopremie is gegarandeerd, bespaar direct!

Goedkope autoverzekeringen


Lees ook
Snelheid: regels en boetes
Door rood rijden: regels en boetes
Zondagsrijders: ergernis in het verkeer
Onnodig links rijden: ergernis in het verkeer
Top 5 innovatieve trends voor uw veiligheid
Geen richting aangeven: ergernis in het verkeer
Op het laatse moment ritsen: ergernis in het verkeer
Rijden met alcohol of drugs op: ergernis in het verkeer
Smartphone gebruik tijdens het rijden: ergernis in het verkeer
Te hard rijden binnen de bebouwdek om: ergernis in het verkeer