Vergelijk hier uw autoverzekering

Onnodig links rijden: ergernis in het verkeer

Het gebeurt veel op de snelweg en autowegen. Onnodig links rijden. Vaak een grote ergernis in het verkeer. Volgens de algemene regel is de plaats van de bestuurder op de weg voornamelijk rechts. Inhalen doet u altijd via de linkerbaan. Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk dat u zich aan de verkeersregels houdt en de juiste plek op de weg inneemt.

Houd rechts aan

In de wet staat beschreven dat bestuurders op de weg zoveel mogelijk rechts moeten aanhouden. Dat betekent dat u rekening moet houden met plaatselijke situaties. Is er sprake van geparkeerde voertuigen? Zijn er fietsers en andere weggebruikers rechts van u? In deze gevallen wijkt u uit naar links. Als de weg in rijstroken is verdeeld, houd dan voornamelijk de rechterrijstrook aan.

Boete voor onnodig links rijden

Onnodig links rijden kan andere weggebruikers er toe zetten om u rechts in te halen. En dat is verboden. Dit vergroot namelijk de kans op ongelukken. Als iemand u rechts inhaalt kan de auto die u van rechts nadert net in uw ‘dode hoek’ vallen op het moment dat u besluit naar rechts in te voegen. Een botsing is het gevolg dat tot ernstige gewonden of zelfs een dodelijk ongeval kan leiden. Op onnodig links rijden staat dan ook een boete. Wordt u aangehouden, dan bent u € 140,- lichter.

Autoverzekering van UnitedConsumers

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg er daarom voor dat u een goede autoverzekering heeft. U kunt gratis autoverzekeringen vergelijken bij UnitedConsumers. Doe de Premie-Check en sluit eenvoudig en snel een goedkope autoverzekering af. U krijgt altijd korting op uw autopremie. Zo doen we dat.

Goedkope autoverzekeringen

Lees ook
Zondagsrijders: ergernis in het verkeer
Agressief rijgedrag: ergernis in het verkeer
Geen richting aangeven: ergernis in het verkeer
Op het laatset moment ritsen: ergernis in het verkeer
Rijden met alcohol of drugs op: ergenis in het verkeer
Smartphone gebruik tijdens het rijden: ergernis in het verkeer
Te hard rijden binnen de bebouwde kom: ergernis in het verkeer