Vergelijk hier uw autoverzekering

Snelweg: regels en boetes

Op de snelweg gelden andere verkeersregels dan op wegen binnen en buiten de bebouwde kom. De maximum snelheid op de snelweg ligt veel hoger, waardoor er ook zwaardere ongelukken kunnen gebeuren. Ga veilig de weg op en houd u aan de verkeersregels.

De vluchtstrook: alleen voor pech en ongevallen 

Heeft u pech onderweg of een aanrijding op de snelweg, dan kunt u gebruik maken van de vluchtstrook. Staat u stil op de vluchtstrook terwijl dit niet is toegestaan, dan kunt u een bekeuring krijgen van € 230. Rijdt u over de vluchtstrook, bijvoorbeeld om een file te ontwijken, dan wordt de boete € 370. (boetebedragen 2016)

Stilstaan en achteruit rijden

De snelweg is bedoeld om snel van A naar B te komen. De maximum snelheid op snelwegen in Nederland is 130 kilometer per uur. Stilstaan op de rijbaan is daardoor erg gevaarlijk en kan u een boete opleveren van € 370. Ook achteruit rijden wordt beboet, u betaalt daarvoor € 370. (boetebedragen 2016)

Ergernissen op de weg

Naast bumperkleven is onnodig link rijden op de weg een grote ergernis voor veel automobilisten. U hindert hiermee het verkeer dat wil inhalen en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. U kunt een bekeuring van € 140 krijgen voor onnodig links rijden. (boetebedragen 2016)

Autoverzekering vergelijken

Wilt u weten hoeveel u op uw autoverzekering kunt besparen? Doe dan de gratis Permie-Check om uw autoverzekering te vergelijken. U krijgt altijd korting op de autopremie en bij UnitedConsumers geven wij u de beste service.

Voorkom verkeersboetes en lees ook de verkeersregels over:

Aanduidingen op het wegdek
Geen voorrang verlenen
Niet handsfree bellen
Door rood rijden
Bumperkleven
Parkeren
Snelheid
Inhalen 

> Alles over autoverzekeringen
> Verkeersregels en verkeersboetes