5 redenen voor een gezonde levensstijl

Uiteraard willen we allemaal een gezond leven leiden. Toch lijkt het ons niet altijd even gemakkelijk af te gaan. Je zult merken dat er nu eenmaal gewoontes ingeslopen zijn die moeilijk te doorbreken zijn. Eerlijk is eerlijk. Er zijn weinig mensen die je zullen vertellen dat een nieuwe levensstijl aanleren gemakkelijk is. Daarom helpen wij je graag. Nog niet helemaal gemotiveerd geraakt? Na het lezen van deze pagina wel!

5-redenen-gezonde-levensstijl

1. Een beter leven, een betere jij

En dat voel je. Wanneer je een gezonde levensstijl leidt, voel jij je al snel beter in je vel. Dat heb je vast wel vaker gehoord, maar het is echt zo. Je lichaam is fitter en dat zul je merken én uitstralen. Wie zich goed voelt, heeft duidelijk meer zelfvertrouwen. En meer zelfvertrouwen betekent dat je gelukkiger bent. Een gezonde levensstijl zegt namelijk dat jij jezelf belangrijk genoeg vindt om goed voor te zorgen. Op die manier verbetert niet alleen je leven, maar vooral jijzelf.

2. Je kleding zit fijner

Die broek die eerst niet goed paste? Die zit straks weer als gegoten. Dat is pas een goed gevoel! Je lichaam wordt gezonder van binnen, maar ook van buiten. En kleding zit immers prettiger op een gezond lichaam.

3. Energie, energie, energie

Door een gezondere levensstijl aan te nemen, zul je merken dat je meer energie krijgt. Zorg namelijk goed voor je lichaam en je lichaam zorgt goed voor jou. Met gezonde voeding en meer beweging word je al snel beloond met een lichaam dat voelt zoals het hoort.

4. Een gezond gewicht

 Voor een gezond gewicht hoef je niet bewust op dieet te gaan. Een gezonde levensstijl met genoeg balans zorgt in de regel voor een gezond gewicht. Of het nu gaat om afvallen, aankomen of op gewicht blijven. Balans is altijd het sleutelwoord. Wanneer je te licht of te zwaar bent, kan dit zorgen voor gezondheidsrisico’s. Als je je lichaam wilt veranderen, doe dit dan alleen omdat het positief is voor je gezondheid.

5. Gezond lichaam, gezonde geest

Het is eerder al benoemd; wanneer je een gezonde levensstijl leidt, ben je uiteindelijk gelukkiger. Een gezond leven kan bijvoorbeeld helpen bij het overkomen van een depressie. Het zal niet per definitie volstaan om dit te genezen. Het kan stressverschijnselen met betrekking tot depressie wel verlichten. Maar ook voor mensen die niet depressief zijn, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Een nieuwe levensstijl is natuurlijk niet gemakkelijk. Mensen zijn gewoontedieren en leren daarom moeilijk gewoontes af. Toch zijn er genoeg redenen om met kleine stappen een gezonde levensstijl aan te leren.