De waarheid over (echte) superfoods

Leestijd: 2 minuten

Superfoods. Een term die in de afgelopen jaren erg in opkomst is geweest. Superfoods zouden een erg hoog gehalte aan specifieke goede voedingsstoffen hebben. Goji bessen, chiazaad, lijnzaad... Veel van deze superfoods zijn hoofdzakelijk één grote hype en kosten veel geld. Je haalt niet snel echte gezondheidsvoordelen uit superfoods. Hiervoor moet je dan namelijk een onrealistisch grote hoeveelheid van deze superfoods eten. Toch zijn er een aantal voedingsmiddelen die je best als superfood kunt zien. Gewoon te koop in de normale supermarkt.

superfoods

Gember

Een heerlijk ingrediënt om in je gerechten of smoothies te verwerken. Gember is erg verfrissend, maar heeft hiernaast ontzettend veel gezonde opties. Het helpt bijvoorbeeld bij ontstekingen en is hierbij pijnstillend. Tevens vermindert het misselijkheid en werkt het ook nog eens koortsverlagend.
Recept met gember.

Zoete aardappel

Gebruik de zoete aardappel als vervanger van je reguliere frietje. Bomvol vitamine A, C en E is dit product zeker een superfood te noemen. Daarnaast zit het boordevol antioxidanten. Dit zorgt ervoor dat weefsels en DNA in cellen beschermd worden tegen agressieve stoffen. De zoete aardappel is met al deze vitamines, mineralen en belangrijke voedingsstoffen een echte aanvulling op je voedingspatroon.
Hartig recept met zoete aardappel. - Zoet recept met zoete aardappel.

Avocado

Een echte klassieker. Je hebt vast wel eens gehoord dat avocado’s een bron zijn van gezonde voedingsstoffen. Waar veel mensen bang zijn om veel vetten te consumeren, is de avocado toch niet te missen. Het zit namelijk vol met gezonde vetten, vitamines en aminozuren. Hierdoor zit er wel al snel veel calorieën in. Uiteraard is het belangrijk dat je alles met mate eet. Avocado is hier geen uitzondering op. Het reguleert daarnaast ook nog eens je bloedsuikerspiegel. Zo krijg je tussendoor minder zin in ongezonde snacks. En dat is mooi. Zo heb jij minder trek en krijg je toch de goede voedingsstoffen binnen.
Lunchrecept met avocado. - Snackrecept met avocado

Kaneel

Genoeg redenen om kaneel eens wat vaker over je yoghurt te gooien. Kaneel heeft een stabiliserende werking op je bloedsuikerspiegel, vermindert ontstekingsreacties en verbetert je circulatie. Daarnaast is het goed voor je spijsvertering, heeft het een verwarmend effect op je lichaam en helpt het bij schimmelinfecties. Om er maar een paar te noemen… Kaneel is ook nog een geweldige bron van onder andere ijzer, calcium, zink en verschillende vitamines. En natuurlijk is het simpelweg erg lekker. Wat wil je nog meer?
Recept met kaneel.

Alle ‘superfoods’ zijn in principe een goede toevoeging aan je voedingspatroon. Dit betekent echter niet dat je nu alleen nog maar superfoods moet eten. Het blijft belangrijk om slim te koken met eenvoudige ingrediënten. Variatie is hierbij belangrijk. Op deze manier krijg je uiteindelijk de meeste vitamines binnen. Wij hebben een aantal recepten op een rijtje gezet om je iets op weg te helpen.