Gezondheid verbeteren

Een goede gezondheid is belangrijk voor iedereen. Maar wat is gezond zijn eigenlijk? Het is voor iedereen anders of hij/zij zich gezond voelt of niet. Ook verschillen de maatstaven voor een goede gezondheid. Hierdoor is gezondheid een lastig en erg breed begrip. Gezondheid kan beïnvloed worden door lichamelijke ongemakken, zoals ziektes of handicaps. Maar ook door geestelijk en sociale factoren. Het hebben van een goede gezondheid is lang niet altijd vanzelfsprekend. Gelukkig kunt u dan terugvallen op duizenden zorgverleners en op uw zorgverzekering.

Eigen gezondheid in de hand

De eigen gezondheid heeft u voor een deel ook zelf in de hand. Wist u dat uw dagelijkse leven een grote invloed heeft op uw gezondheid? Met een aantal kleine aanpassingen in uw dagelijkse leven kunt u uw gezondheid al verbeteren:

  • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.
  • Zorg dat u voldoende slaap krijgt.
  • Eet gezond en gevarieerd.
  • Drink voldoende water.
  • Zorg dat u ontspant.

Wilt u graag uw eigen gezond in de hand krijgen, maar weet u niet hoe u moet beginnen? Gezondheid apps kunnen u een steuntje in de rug geven. Apps op uw mobiel kunnen u helpen om gezonder te eten, dagelijks te bewegen en meer te ontspannen. U zult merken dat wanneer u dit een tijd volhoudt, gezond leven een dagelijkse routine kan worden.

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl draagt bij aan een prettig leven. Voor alle leeftijden geldt: zorg voor een gezond lichaam én een gezonde geest. Een gezonde levensstijl volhouden hoeft niet lastig te zijn: met gezond eten, dagelijks bewegen en voldoende rust komt u al een heel eind. Hoe u dat het beste kunt doen, kan per levensfase verschillen.

  • Voor opgroeiende kinderen is evenwichtige voeding en voldoende beweging van groot belang. Zeker omdat in deze fase het immuunsysteem voor een groot deel wordt opgebouwd.
  • Scholieren zijn zowel lichamelijk als mentaal vol in ontwikkeling. In deze levensfase is het belangrijk om stabiliteit en regelmaat te bieden. In de puberteit ervaren scholieren bovendien sneller sociale druk en stress, zoals tijdens de eindexamens.
  • Studenten leren op eigen benen te staan. Ze hebben het druk met de studie, een bijbaan en de bijkomende sociale verplichtingen. Wanneer zij in deze levensfase een gezonde levensstijl hebben, is de kans groter dat zij dit ook in hun latere leven volhouden.
  • Voor werkenden is de balans tussen werk en privé erg belangrijk. Probeer uw werk wanneer u thuis bent zo veel mogelijk van u af te zetten. Luister naar uw lichaam, probeer te ontspannen en een goede nachtrust te krijgen. Dit heeft een positieve invloed op uw algehele gezondheid.
  • Onze levensverwachting neemt toe en ouderen blijven steeds langer vitaal. Om gezond, fit en energiek ouder te worden is het belangrijk dat u dagelijks blijft bewegen. Houdt bovendien ook uw geestelijk conditie op peil met puzzelen of spelletjes. Een rijk sociaal netwerk heeft een positief effect uw gezondheid, houdt daarom uw contacten warm bij uw (schoon)familie, buren of leden van een hobbyclub.

Apps als hulpmiddel
Tegenwoordig zijn er voldoende apps om uw gezonde levensstijl te ondersteunen. Klik hier voor een aantal suggesties van ons team!