TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Online astmazorg kinderen

Het innovatieve aan online astmazorg voor kinderen is dat de kleine patiënten minder vaak naar het ziekenhuis hoeven maar wel nauw onder controle staan. “Ik kan gewoon naar school gaan en voetballen met mijn vriendjes” aldus Ties, 12 jaar. Het idee achter online astmazorg is dat kinderen zelf en samen met hun ouders een soort digitaal dagboek bijhouden. Dankzij deze frequente e-health controle kunnen artsen en verpleegkundigen op afstand goed monitoren hoe het gaat. Voordeel voor kinderen en ouders? Zij hoeven minder naar het ziekenhuis.

Lees hier meer over de handige Luchtbrug app voor kinderen en ouders

Meer tijd over voor leuke dingen in het leven

Deze bijzondere ontwikkeling maakt het mogelijk om de helft van de standaard controles tijdens het reguliere spreekuur te schrappen. In ruil daarvoor is er intensief digitaal of telefonisch contact. Daarbij komt dat de app als digitaal dagboek dient waardoor kinderen en ouders zelf direct zien hoe het gaat. Plus de gesprekken in het ziekenhuis verlopen hierdoor ook efficiënter. Op alle fronten een win-winsituatie.

Lees ook:

Handige Luchtbrug app voor kinderen en ouders
Handige app: ‘moet ik naar de dokter?’
Trombose thuis meten
Keer diabetes om

Leuk en gezond leven

Een leuk én gezond leven willen we allemaal. UnitedConsumers helpt u graag om uw leven een beetje gezonder en leuker te maken.

Hier vindt u berichten over gezondheid, levensstijl en alles wat er mee te maken heeft. Voor uw gezondheid of gewoon voor een glimlach.

Samen gaan we voor een gezond en leuker leven. U toch ook?