Vergoedingen aanvullende verzekering

Anders dan de basisverzekering is de aanvullende zorgverzekering niet wettelijk verplicht. De vergoedingen van de basisverzekering zijn bij alle verzekeraars hetzelfde. De vergoedingen van de aanvullende verzekering verschillen daarentegen per verzekeraar en zelfs per pakket. Het grote voordeel hiervan is dat u precies de aanvullende verzekering kunt kiezen die bij uw situatie past.
 

Mogelijke dekkingen aanvullende verzekering

Dit is wat er allemaal in aanvullende pakketten van de zorgverzekering voor kan komen:

Alternatieve geneeswijzen
Brillen en contactlenzen
Psychologische hulp
Geneesmiddelen
Anticonceptie
Medische hulp in het buitenland
Zwangerschap en bevalling
Huisarts en ziekenhuis
Fysiotherapie
Tandarts

Kies een aanvullende verzekering die bij u past!

U verzekert vast niet alles. Een uitgebreide dekking voor extra zorg rond de bevalling loont zich bijvoorbeeld nooit voor een man. Een jonge 20’er heeft vaak weinig baat bij incontinentiezorg. Aanvullende pakketten zijn vaak afgestemd op bepaalde doelgroepen. Een zorgverzekering voor studenten bijvoorbeeld. Of voor 50-plussers. Bent u bezig aanvullende zorgverzekeringen te vergelijken, let dan goed op wat er precies gedekt wordt in het aanvullende pakket wat u bekijkt.

Een aanvullende verzekering kan ook bestaan uit één of meerdere potjes die u naar eigen inzicht over verschillende soorten zorg mag verdelen. Bijvoorbeeld 18 behandelingen die u kunt gebruiken voor alle verschillende soorten beweegzorg.

Bewuzt

Niet veel zorg nodig, maar toch graag een aanvullende verzekering voor fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen én goedkoop uit zijn? Dan is een Bewuzt zorgverzekering wellicht iets voor u. Met aparte pakketten voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, zorg in het buitenland en tandarts bent u voldoende en toch voordelig verzekerd.

Eigen risico

Voor zorg uit de aanvullende verzekering hoeft u geen eigen risico te betalen. Het kan wel zijn dat u een eigen bijdrage voor bepaalde zorg betaalt.

Tips bij vergelijken van zorgverzekeringen

  • Ga uw persoonlijke situatie goed na. Vraag bijvoorbeeld uw tandarts wat voor kosten u waarschijnlijk kunt verwachten komend jaar. Kies een aanvullende verzekering die bij u past.
  • Uw aanvullende verzekering kunt u bij een andere zorgverzekeraar afsluiten dan uw basisverzekering.
  • Met meerdere gezinsleden op één polis? Kies voor iedereen de meest passende aanvullende verzekering!

Lees ook

> Alles over zorgverzekeringen