Vergoedingen voor preventieve zorg

Preventieve zorg is de zorg waarmee (de kans op) ziek worden voorkomen kan worden. Een goede manier om geld over te houden aan uw zorgverzekering. Preventieve zorg is namelijk niet alleen leuk en nuttig, door te werken aan uw gezondheid bespaart u ook direct op uw zorgkosten!

UnitedConsumers en VGZ en Bewuzt
Al jaren biedt UnitedConsumers ZorgCollectief een goedkope zorgverzekering aan in samenwerking met VGZ. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de zorgverzekering van Bewuzt. Zo krijgt u kwalitatieve zorg en betaalt u een lage premie.

Preventieve zorg: het ledenvoordeel

Bijna iedere verzekeraar biedt naast vergoedingen in de verschillende (aanvullende) pakketten ook kortingen en aanbiedingen. Bijvoorbeeld korting op een abonnement van de sportschool. Ook dit kunt u zien als een vorm van preventieve zorg. Door goed gebruik te maken van ledenvoordeel en andere services van uw zorgverzekeraar kunt u ook al snel heel wat euro’s per jaar besparen!

Preventieve zorg vergoed in basisverzekering

De basisverzekering biedt een beperkt aantal vergoedingen. Stoppen met roken en incontinentiezorg zijn de belangrijkste.

Preventieve zorg vergoed in de aanvullende verzekering

De aanvullende zorgverzekeringen bieden veel meer vergoedingen voor preventieve zorg. Per pakket en zorgverzekeraar verschilt dit natuurlijk, maar vaak zitten er erg nuttige en zelf interessante dingen tussen om te doen. Denk bijvoorbeeld aan een EHBO cursus of een professioneel Medisch Advies voor (ook amateur) sporters.

Zorgen voor uw eigen gezondheid

Zelf kunt u ook aan preventieve zorg doen, gewoon door zorg te dragen voor uw gezondheid. Niet alleen zit u dan lekkerder in uw vel, dit is ook de meest effectieve manier om te besparen op uw zorgkosten. Met een gezondere levensstijl wordt u minder vaak ziek waardoor u minder geld kwijt bent aan eigen bijdrage en eigen risico. Uw zorgverzekeraar helpt u hier ook bij!